banner

Inzerát byl 17.12.2019 odstraněn, nelze na něj tedy již reagovat.

Prodám Displex ochranné sklo Sony Xperia XZ1, rovné, vhodné s pouzdrem, rozbaleno 00837

9:00 13.11.2019 | Praha | prohlédnuto 291x

Jedná se o rozbalené zboží.

DISPLEX ochranné tvrzené sklo pro Sony Xperia XZ1 . Sklo je čiré a rovné. Tento typ skla není až k okrajům displeje, ale je pouze na rovnou část. Je vhodné pro použití v pouzdru a je 0,33 mm tlusté.

Vlastnosti:
- Není na celý povrch displeje
- Sklo je case-friendly, tj. vhodné pro použití telefonu v pouzdru
- Maximální ochrana proti poškrábání s povrchovou tvrdostí 10H
- Spolehlivá ochrana displeje telefonu
- Optimální průhlednost v kvalitě Ultra HD
- Perfektní dotykové a posuvné funkce (3D a Multi-Touch)
- Tloušťka pouhých 0,33 mm
- Absolutně bezpečné díky ochraně proti tvorbě střepů
- Navrženo v Německu

Upozornění: Použili jsme ilustrativní obrázek produktu. Skutečný produkt se od zobrazeného liší jen umístěním výřezů.

Naše tipy pro výběr vhodného ochranného skla:

Pozor na použití ochranného zahnutého skla s pouzdrem
Pouzdro lze použít v kombinace s ochranným sklem pouze pokud na sebe netlačí. U rovných skel k tomu nedochází. Může k tomu docházet pouze u zahnutých skel, která pokrývají i zahnuté (zaoblené) okraje displejů mobilních telefonů. Zahnutá ochranná skla jsou po obvodu náchylnější na odlepení. Pokud se navíc pouzdro dotýká okraje zahnutého skla nebo dokonce na něj tlačí, tak se ochranné sklo může po čase mírně odlepit. Tím pod něj začne pronikat jemný prach, což sice na ochranné funkci nic nemění, ale je to ošklivé a časem se lehce odlepené sklo může odlepit úplně. Ochranná skla vhodná pro použití s pouzdrem, též označovaná jako Case Friendly, proto nemůžou pokrývat celou zahnutou plochu displeje. Vždy musí nechat okraj zahnutého displeje bez pokrytí, aby na ně kryt netlačil. Case Friendly skla typicky končí cca 1 - 2 mm od kraje displeje.

Jak poznám, že ochranné sklo je kompatibilní s mým krytem?
Je to jednoduché, stačí sklo přiložit na displej telefonu v pouzdru nebo obalu a hned uvidíte, zda se sklo někde nedotýká pouzdra nebo dokonce přes něj nepřesahuje. Takové sklo je pak nevhodné.

K čemu je dobrá informace o tloušťce ochranného skla?
Ochranná skla mají typicky tloušťky 0,2 mm, 0,33 mm, 0,4 mm. Obecně platí, že čím je sklo tlustší, tím větší ochranu před nárazem poskytuje. Na druhou stranu, čím je sklo tenčí, tím je na displeji méně vidět a méně váží. Co se týče ovládání, tak rozdíly nejsou žádné.Tvrdost ochranného skla

Mezi výrobci se vžilo označování tvrdosti skel podle stupnice tvrdosti tužek, kde 9H je nejtvrdší grafitová tuha. Je to zavádějící, protože ani ta nejtvrdší tužka neudělá vryp do skla, jinak by nemohla kreslit po papíře. Pro hodnocení tvrdosti by správnější bylo značení podle Mohsovi stupnice tvrdosti minerálů, kde běžné sklo má stupeň tvrdosti 5, kvalitní tvrzená ochranná skla kolem 6,5 a diamant 10. Než vybírat ochranné sklo podle tvrdosti udávané výrobci, doporučujeme vybírat sklo podle použitého materiálu. Další rady a informace o ochranných sklech najdete v našem návodě Jak vybrat ochranné sklo pro telefon nebo tablet?


Návod na aplikaci:
- Nejprve důkladně očistěte displej mobilního telefonu od mastnoty a prachu hadříkem z mikrovláken. Upozornění: Dokonce i nejmenší částice prachu mohou vytvářet bubliny.
- Nestrhávejte žádnou fólii a přiložte ochranné sklo na displej mobilního telefonu.
- Sklo vycentrujte tak jak má být později nalepeno.
- Pomocí lepících pásek, které jsou součástí balení přilepte na okraji sklo k tělu telefonu
- Odklopte sklo, taky aby jste si neodlepili pásky, které jste přilepili k tělu. Poté ještě před aplikací zkontrolujte případné nečistoty na displeji a popřípadně vyčistěte.
- Odtrhněte krycí fólie na lepící vrstvě telefonu a přiklopením skla na displej sklo přilepte.
- Opatrně sundejte krycí fólii skla i s lepícími páskami.
- Hadříkem vytlačte případný vzduch pod sklem a vyleštěte.

*Náš tip: DISPLEX čistič displeje Special Display Cleaner 30ml - díky tomu bude váš displej čistý a díky antistatickému efektu zůstane i bez prachu.*
© Sunnysoft s.r.o.

cena: 77 Kč